Mij naam is Manon Dreessen en samen met mijn man Michel en onze 3 kinderen Myrthe, Jonas en Jade wonen we in Zuid-Limburg. Ik ben een kleine fokker van de mopshond, dat wil zeggen dat wij enkele nestjes pups per jaar fokken. Onze mopshonden leven in huis, wij hebben geen kennels en de puppy’s worden in de woonkamer geboren en blijven er totdat ze mogen verhuizen.

In ons drukke gezin worden de puppies goed gesocialiseerd en maken ze op jonge leeftijd al kennis met onze 2 teckels en onze American Bully.

Al enkele jaren echter ben ik in de ban van de mopshond. Hun karakteristieke hoofdjes, grappige/komische uitdrukking en hun streken hebben me betoverd. Toch duurde het enkele jaren voordat ik de stap naar de mopshond durfde te maken.
Wat me tegenhield? De bezorgdheid of ze wel gezond waren, ondanks dat mijn dierenarts me keer op keer verzekerde dat ze echt gezond zijn. Natuurlijk komen er ziektes in het ras voor, maar er bestaan geen rassen die geen ziektes hebben.

In de zomer van 2014 gingen we de eerste keer kijken bij Marijke Gerritsen, een mopshonden fokster, ik was verkocht….. Wat een geweldige levendige, spontane en open mopshondjhes. En mijn man, die zich geen voorstelling van de mopshond kon maken, was ook helemaal om.

Op 26 december 2014 mocht ik onze eerste Mops ophalen, Unique Una fan Allemastate (Skye). Wat een kanjer! Zelden heb ik zo genoten van een hondje. De hele familie viel als een blok voor haar. Tja en als je zo geniet van een mopshondje, dan bestel je gelijk nummer 2, want ik wist het zeker, hier wil ik mee fokken. En zo kwam onze Vlinder Imme fan Allemastate (Mellow). Een heel lief zacht Mopsje, vandaar haar naam.

In de zomer van 2015 hebben we mopshond nummer 3 aangeschaft, Here comes the Rain of The Pugs Story (Dushi), alweer zo’n super lief en mooi hondje. En in de zomer van 2016 hebben we onze 4de mopshond gehaald bij Meranda Sterk, ze heet Dexterous Rascals Count on me, maar we noemen haar Poppy, achteraf de verkeerde naam, ze is geen Poppy maar een kleine tijger, nergens bang voor en vol energie. Maar alweer een geweldig hondje.

Ook onze 3 kinderen vinden de Mopshond geweldig.

Van 1 ding heb ik enorm veel spijt …. Dat ik er niet veel eerder aan ben begonnen.

Natuurlijk zijn er dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een Mopshond, je kunt geen uren gaan wandelen als het warm is, je moet rekening houden met het weer en daar hun aktiviteiten op aanpassen. Bij warmte hebben ze sneller last van hun ademhaling. Maar bij normale temperaturen verrassen ze mij enorm door hun sportiviteit.

Ook zijn het hondjes die enorm aan hun baasje hangen, samen bankhangen en daarbij heerlijk snurken is een hobby, eten is de andere hobby. Hun grappige fratsen laten je vaak lachen.