Skye (Unique Una fan Allemastate).

Skye is onze eerste Mopshond. Het is een bijzonder grappig exemplaar (dat vindt ze trouwens zelf ook). Ze is echt nergens bang voor. Skye is een echte atleet, niet moe te krijgen en sterk als een beer. Ondanks dat we al enkele honden hadden toen Skye kwam, wist ze al vrij snel door te stromen tot roedelleider. Ik denk dat haar onbevreesde karakter daar debet aan is. Skye is enorm sportief en houdt van lange wandelingen, natuurlijk loopt ze los, want ze luistert goed met wandelen. Ze is bang voor geen enkele hond.

Skye heeft de, voor mopshonden, karakteristieke groeven in haar schedel, maar als ze ondeugend is, dan is haar schedel zo rond als een voetbal, we zien dan al aan haar dat ze wil spelen en ravotten.De grootste hobby van Skye is wandelen.


Dushi (Here comes the Rain of the Pugs Story).

Dushi zit qua karakter tussen Mellow en Skye in. Ze houdt net als Skye van wandelen, dat houdt ze goed vol, maar zit ook graag met de kinderen op de bank. Dushi is een echte dierenvriend, ze houdt van alle dieren en wil met alles en iedereen spelen. Ook eten staat bij
Dushi hoog in het vaandel, al denk ik dat er niet veel mopshonden bestaan die niet van eten houden. Overdag als ik bezig ben en niemand op de bank zit, slaapt ze graag boven op Mellow en Skye. Maar ze vindt het ook heerlijk om in haar eentje door onze grote tuin te banjeren. Dushi zit niet graag in de bench, daar heeft ze simpelweg geen tijd voor.Poppy (Dexterous Rascals Count on me).

Dit is onze 4e mops. Het is een brutaal exemplaartje, dat de andere honden het bloed onder de nagels vandaan kan halen. Maar achter haar grote mond schuilt een piepklein hartje. Poppy is nogal verbaal ingesteld. Als ze ergens enthousiast over is, dan laat ze dat graag horen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan eten klaarmaken, of als ze merkt dat we gaan wandelen. Poppy is vrij aktief en hoe kan het ook anders, ze houdt enorm van eten. Samen met Fudge vindt ze slapen verspilde tijd, er is nog te veel te ontdekken en te zien. Zij en Fudge zijn meestal samen, naast vriendinnen zijn het ook nog halfzusjes, ze hebben dezelfde vader. Poppy heeft een enorme conditie, kortademigheid is haar vreemd en lange wandelingen vindt ze heerlijk.

 

Bimbo (Scallawag's Eye Candy).

Bimbo is een dochterje van Mellow. En net zoals mellow is ze de zachtheid zelf. Ze zal nooit iets stouts doen en is een rustig en zelfverzekerd hondje. Haar hobby is om met onze oudste dochter te gaan “terrassen” in Valkenburg. Lekker op een stoel liggen, wat snoepen, mensen kijken en veel aandacht krijgen en dan nog ff naar de dierenspeciaalzaak. Bimbo speelt ontzettend graag. Fudge en Teddy zijn haar beste speelkameraadjes.

 

 

Teddy (Scallawag's goes Bananas).

Teddy is onze jongste mopshond pup. Ze is geboren op 1 juli. Ze is onze eerste zwarte mops. Ze is een dochter ban onze Dushi. Het is nu nog een kleine handenbinder die de wereld nog aan t ontdekken is. Ze speelt enorm graag met Bimbo. Ook zij gaat al graag mee “terrassen”. Op dit moment is ze een vrolijk, open en speels pupje.